Spaghete vegane cu cremă de caju și ciuperci
dm drogerie markt
09.12.2024
Gata în 30 min.
Vegan
•
Fel principal
Ingrediente
pentru 4 Porții (0)
pentru spaghete vegane cu cremă de caju
250 g ciuperci sau ciuperci mixte
2 căței de usturoi
1 buchet de cepe de primăvară
1 pachet de tofu afumat dmBio
2-3 linguri de ulei de prăjit dmBio
1 vârf de cuțit dmBio piper negru, proaspăt măcinat
2 lingurițe dmBio suc de lămâie
150 ml supă de legume dmBio
200 g dmBio cremă de caju
400 g spaghete dmBio nr.3
1/2 legătură pătrunjel proaspăt
Preparare
a spaghetelor vegane cu cremă de caju
Primul pas
Curățați și tăiați mărunt ciupercile. Se curăță de coajă și se taie mărunt usturoiul. Se curăță și se spală ceapa de primăvară, se taie în inele fine. Se taie fin tofu afumat.
Pasul
Se încinge uleiul într-o tigaie largă și se prăjesc cuburile de tofu până devin crocante pe toate părțile. Adăugați apoi ceapa de primăvară, usturoiul și ciupercile și prăjiți totul la foc mare timp de aproximativ 5 minute, amestecând din când în când. Se condimentează cu piper și suc de lămâie, apoi se adaugă supa și crema de caju și se lasă totul să fiarbă la foc mic pentru a forma un sos gros. Se mai adaugă puțină apă dacă este necesar.
Pasul
Gătiți spaghetele conform instrucțiunilor de pe pachet în multă apă clocotită sărată până când sunt al dente. Se scurg într-o sită și se amestecă în sosul de ciuperci cât sunt încă umede. Se condimentează cu sare și piper. Se servește cu pătrunjel proaspăt tocat și rondele de ceapă verde de primăvară.