Supă de sfeclă roșie cu ghimbir

dm drogerie markt
21.04.2023

Gata în 55 min.
Timp de preparare: 25 min.
•
Timp de gătire/coacere: 30 min.
Ingrediente
Ingrediente pentru supă
2 cepe
20 g ghimbir proaspăt
300 g sfeclă roșie
1 măr acru
1 vârf de cuțit de pudră de ardei iute
2 linguri de ulei de măsline dmBio
300 ml lapte de cocos dmBio
100 ml suc de sfeclă dmBio
Sare
Piper
Ulei
Ingredientele pentru garnitură
4 linguri de lapte de cocos dmBio
4 lingurițe de chipsuri de nucă de cocos dmBio
Fulgi de ardei iute sau coriandru, după gust
pâine integrală dmBio
Preparare
Se curăță ceapa și ghimbirul și se taie ambele mărunt. Se curăță sfecla roșie și se taie în bucăți mari. Sfat: Cel mai bine este să purtați mănuși atunci când gătiți cu sfeclă roșie. Leguma pătează foarte puternic. Decojiți mărul, tăiați-l în sferturi, îndepărtați miezul și tăiați-l, de asemenea, în bucăți mari.
Se încălzește uleiul într-o cratiță și se sotează ceapa și ghimbirul până devin translucide. Adăugați sfecla roșie și mărul, amestecați și turnați stocul de legume, laptele de cocos și sucul de sfeclă roșie. Se asezonează cu pudră de ardei iute, sare și piper și se gătește cu capacul pus timp de aproximativ 30 de minute, până când se înmoaie.
Prăjiți fulgii de nucă de cocos într-o tigaie, fără să adăugați ulei.
Se pasează fin supa și, la final, se servește ornată cu lapte de cocos, fulgi de cocos și fulgi de chilli, dacă se dorește.
Sfat: Turnați supa într-un borcan care se poate închide ermetic, pentru a o putea lua la pachet.
Bloggerița culinară Eva a creat rețete exclusiv pentru dm, care sunt ușor și rapid de preparat și au un gust incredibil de bun. Cum ar fi supa de sfeclă roșie cu ghimbir: un amestec de legume de iarnă și ingrediente exotice precum ghimbirul, nuca de cocos și chilli. Exact ce trebuie pentru o seară de iarnă confortabilă acasă.