Tigaie asiatică vegană de tăiței

dm drogerie markt
18.12.2025

Gata în 30 min.
Timp de preparare: 10 min.
•
Timp de gătire/coacere: 20 min.
530 kcal / porție
Vegan
•
Vegetarian
•
Fel principal
•
Rețete de sezon
•
Asiatic
Ingrediente
pentru 4 Porții (1 fel de mâncare)
Pentru tigaia de tăiței asiatici
1 ceapă roșie
2 căței de usturoi
10 g ghimbir proaspăt
1 broccoli mic
1 dovlecel galben și 1 verde
1 legătură de ceapă verde
1 ardei gras roșu tăiat fâșii subțiri
Ulei de cocos dmBio
250 g tăiței Mie dmBio
200 g năut dmBio
50 ml sos de soia Shoyu dmBio
1 linguriță amestec de condimente Spicy Chili dmBio
1 lingură supă de legume dmBio
200 ml apă + 2 linguri
1 lingură amidon alimentar dmBio
1 lime
Sare
Piper negru dmBio, proaspăt măcinat
50 g caju dmBio
Preparare
Pentru tigaia de tăiței asiatici
Pregătiți legumele
Curățați ceapa și tăiați-o cubulețe. Curățați usturoiul și tocați-l mărunt. Curățați ghimbirul și dați-l pe răzătoare. Curățați broccoli, spălați-l și desfaceți-l în buchețele. Curățați dovleceii, spălați-i și tăiați-i bucăți. Curățați ceapa verde, spălați-o și tăiați-o rondele. Tăiați ardeiul gras fâșii subțiri.
Căliți legumele
Încălziți uleiul de cocos într-un wok și căliți legumele pregătite. Scurgeți năutul și adăugați-l și pe acesta.
Adăugați tăițeii
După aprox. 4 minute, adăugați tăițeii, apoi adăugați condimentele.
Condimentați
Adăugați condimentele. Dizolvați praful de supă de legume în 200 ml de apă și adăugați-l în wok. Lăsați totul la infuzat pentru aprox. 3 minute.
Îngroșați preparatul
Amestecați praful de amidon cu 3 linguri de apă, adăugați totul în tigaie și îngroșați puțin tigaia de tăiței asiatică.
Asezonați și serviți
Stoarceți lime-ul și asezonați preparatul cu suc de lime, sare și piper. Serviți cu caju.