Pesto
Varietate de pesto la dm: vegan, organic, diversificat
Pastele cu pesto merg întotdeauna bine împreună! La dm, veți găsi o gamă largă de pesto cu ingrediente provenite din agricultura ecologică și sustenabilă. dmBio oferă, de asemenea, pesto vegan fără parmezan și fără lapte printre diferitele varietăți, roșii și verzi. Rețeta de ulei austriac de înaltă calitate, ulei de măsline italian, Grana Padano tăiat manual, parmezan și semințe aromatice, precum și nuci, creează varietăți neobișnuite de pesto, cum ar fi usturoi sau ciuperci seitling cu ierburi.
Rețete în care pesto face diferența
Ați mâncat vreodată pesto la micul dejun? Poate părea un pic exotic la început, dar sosurile colorate pot fi folosite pentru mult mai mult decât doar pentru paste. Pesto alla Genovese, sau pesto de busuioc, arată deosebit de bine într-o omletă cu busuioc și roșii. Pesto poate fi folosit pentru a condimenta multe tipuri de mâncăruri. Ca marinadă sau garnitură, este potrivit pentru prepararea peștelui și a cărnii. În piureul de cartofi, risotto sau couscous, adaugă savoare și o notă italiană, iar supele sunt, de asemenea, excelente pentru a fi rafinate și decorate cu pesto.
Rețete pentru bufetul de petrecere
Pesto este perfect pentru a pregăti finger food și salate. Creați un bufet delicios cu aperitive, în cel mai scurt timp, folosind pesto:
- ca sos amestecat cu iaurt, maioneză sau cremă de brânză
- ca umplutură pentru aluat, de exemplu, pentru batoane pesto
- ca umplutură pentru legume
- ca tartinabil
- pentru frigărui de mozzarella cu roșii și busuioc
- în aluatul de pâine
- în dressing pentru salată
Cum păstrăm corect pesto?
Fie că este făcut în casă sau cumpărat de la supermarket, aproape niciodată nu aveți cantitatea potrivită de pesto. În cele mai multe cazuri, rămâne ceva în plus. De regulă, pesto cumpărat din magazin se păstrează până la 2 săptămâni, dacă îl țineți în frigider. Cu toate acestea, dacă nu îl folosiți atât de des, veți avea o surpriză neplăcută la următoarea sesiune de gătit: nu mai este comestibil. Pentru a-l păstra mai mult timp și pentru a-i păstra prospețimea și aroma, este indicat, așadar, să sigilați pesto-ul cu ulei. Pentru a face acest lucru, neteziți sosul din borcan cu un cuțit și apoi turnați cu grijă puțin ulei de măsline deasupra. În acest fel, pesto-ul este izolat de aer, iar influențele mediului înconjurător nu pot provoca daune. Alternativ, pesto poate fi, de asemenea, congelat fără probleme. Acesta nu își pierde nici gustul, nici consistența atunci când este decongelat.
Vă plac și vouă pastele cu pesto sau vreți să încercați rețete noi? Descoperiți acum selecția mare de pestos de calitate bio în magazinul online dm.