Seară italiană în mod sustenabil
Trei idei ecologice pentru o seară italiană vegană.
dm drogerie markt
Durata lecturii 3 min.
•
06.09.2023
Spaghetele bolognese, Pizza Margherita și tradiționalul Tiramisu au multe în comun: mâncărurile italienești sunt populare, dau un sentiment de vacanță la prima îmbucătură și - din păcate - nu sunt tocmai ecologice atunci când sunt preparate în mod tradițional. Alimentele de origine animală, cum ar fi carnea și produsele lactate, au o amprentă ecologică ridicată. Dar dacă doriți să mâncați într-un mod ecologic, nu trebuie să renunțați la specialitățile italiene! Datorită unor produse alimentare gustoase, cum ar fi carnea tocată de soia și fulgii de drojdie, pizza și pastele pot fi făcute vegane în cel mai scurt timp, făcându-le atât delicioase, cât și sustenabile.
Un sfat în avans: a găti eficient înseamnă a folosi energia cât mai puțin! Prin urmare, oala trebuie să aibă întotdeauna capacul potrivit și se aplică, de asemenea, următoarele: folosiți doar atâta apă cât este cu adevărat necesar.
Ideea 1: Spaghete bolognese vegane
Deși consumul de carne în România a scăzut în ultimii ani, acesta este încă unul dintre cele mai mari din Europa și din lume. Cu toate acestea, consumul crescut de carne are un impact direct asupra biodiversității, solului, apei și, nu în ultimul rând, asupra propriei noastre sănătăți. Așadar, de ce să nu ne îndreptăm mai des spre alternative la carnea bogată în proteine? dmBio Soia Schnetzel extra fine sunt 100 % vegetale. Cu ajutorul schnetzelului, se pot prepara versiuni vegetariene sau vegane delicioase ale clasicelor lasagna, spaghete bolognese și altele!
Capătul listei
Ideea 2: Doar brânză? Nu trebuie să fie!
Pizza, lasagna, pastele al forno: Cine poate spune nu la așa ceva? Deși aceste feluri de mâncare sunt cu siguranță pe placul tuturor gusturilor, ele mai au loc de îmbunătățiri în ceea ce privește sustenabilitatea. Brânza folosită pentru acestea este unul dintre cei mai mari factori de generare de CO2 din dieta noastră și poate fi înlocuită cu o alternativă vegană, din când în când. De exemplu, fulgii de drojdie, amestecați cu puțin piure de caju și apă caldă, constituie un substitut de brânză minunat de cremos pentru a gratina diverse feluri de mâncare, sau puteți folosi parmezan vegan de la dmBio. Și, apropo: veganii "extremi" susțin caju-ul ca înlocuitor de brânză ... Poftă bună și bon appétit!
Capătul listei
Ideea 3: Sfat vegan pentru un desert tradițional
Multi-sustenabil: năutul dmBio este potrivit pentru o varietate de deserturi vegane. Dar nu este vorba chiar de năutul în sine, ci de lichidul în care este depozitat. Apa de năut, numită aquafaba de către profesioniști, poate fi bătută cu ușurință și folosită ca albușurile de ou bătut. Ea poate fi folosită, de exemplu, pentru a face delicioasele amaretti italienești - 100% vegane și, prin urmare, deosebit de ecologice. Iar dacă, după o seară italiană, aveți poftă de bucătărie internațională, puteți folosi amestecul asemănător albușului de ou data viitoare cu puțină ciocolată topită pentru a face un mousse de ciocolată vegan.
Capătul listei