Grătar sustenbil
Trei idei verzi pentru un grătar ecologic.
Mirosul savuros de mâncare la grătar este în plin sezon vara. Fie că sunteți cu prietenii sau doar voi doi - să priviți delicatesele sfârâind pe grătar este întotdeauna distractiv pentru toată lumea. Nu există limite pentru creativitate, atât în ceea ce privește mâncarea la grătar, cât și în ceea ce privește garniturile. Totuși, dacă optați pentru carne, de exemplu, amprenta ecologică este mare. Aceste idei ecologice oferă sfaturi pentru alternative ecologice delicioase, precum și soluții creative pentru curățenia de după, nu atât de populară, dar totuși necesară. În acest fel, seara de grătar va fi nu numai deosebit de gustoasă, ci și sustenabilă.
Ideea 1: Se poate și fără carne
Dacă doriți să faceți un grătar ecologic, primul lucru pe care probabil că îl veți face este să interziceți tăvile de aluminiu de pe grătar și cărbunele de lemn. Ceea ce majoritatea oamenilor nu știu este că nu echipamentul este cel care face cea mai mare diferență: Nu echipamentul face cea mai mare diferență, ci grătarul în sine! Aproximativ 95 la sută din emisiile de CO2 generate de grătar se datorează mâncării. Dacă alegeți legume sau alternative vegane în locul cărnii, puteți evita aproape 75 kg de CO₂ pe an - bucurându-vă în același timp de mâncare. Cârnații vegani prăjiți și crocanți sau alternativele vegane la carne sunt un succes ecologic la fiecare petrecere la grătar!
Capătul listei
Ideea 2: Păstrați resturile și folosiți-le din nou
Grătarele sunt, de obicei, o afacere mare și, adesea, rămân resturi de mâncare de la grătar și de la garnituri. Pentru a preveni deteriorarea alimentelor valoroase, este important să le depozitați corespunzător. Din fericire, există albina harnică, care nu numai că oferă o tartină delicioasă și dulce, dar produce și propolis. Rășina antibacteriană a fost folosită în scopuri medicinale din timpuri străvechi și, mai recent, pentru ajutoare ecologice de uz casnic. Șervețelele din ceară de albine păstrează alimentele, cum ar fi fructele, legumele și brânza, proaspete pentru o perioadă lungă de timp și înlocuiesc aluminiul sau folia alimentară convențională. La sfârșitul ciclului lor de viață, acestea pot fi compostate într-un mod ecologic sau pot servi drept lemn de foc în șemineu.
Ideea 3: Curățați într-o clipită și ecologic
Cafea în loc de substanțe chimice: Murdăria deosebit de încăpățânată și grasă, cum ar fi de pe grătare sau în oalele arse, poate fi ușor curățată cu zațul de cafea. Pur și simplu luați resturile de cafea măcinată din espressorul sau din ibric și frecați-le energic pe zona murdară cu o cârpă umedă. Efectul este similar cu cel al cremei de curățat - dar fără substanțe chimice dăunătoare mediului sau ambalaje de plastic.
Capătul listei