Navigare principalăNavigare printre categoriiConținut principal

Tort vegan de morcovi și migdale, fără gluten

dm-drogeriemarkt

dm drogerie markt

23.03.2023

Tort vegan de morcovi și migdale, fără gluten

Ingrediente

Pentru aluat

  • 2 linguri de semințe de in

  • 6 linguri de apă

  • 210 g făină integrală dmBio

  • 50 g făină de cocos dmBio

  • 1 ½ linguriță dmBio praf de copt

  • 50 g dmBio migdale

  • 1 vârf de cuțit de sare

  • 30 g ulei de cocos dmBio

  • 80 ml de sirop de arțar dmBio

  • 150 g piure de mere dmBio

  • 170 ml de lapte de cocos dmBio

  • 120 ml de lapte de migdale dmBio

  • 350 g morcovi, rași

  • 1 pliculeț de zahăr vanilat dmBio

Pentru glazură

  • ½ borcan de cremă de alune dmBio

  • 50 g zahar brut din trestie de zahăr dmBio

  • Sucul de la o jumătate de lămâie

Pentru ornare

  • 1 mână de nuci dmBio

  • Scorțișoară pentru presărare

  • Morcov ras

Preparare

  1. Pasul

    Preîncălziți cuptorul la 180°C, cuptor cu convecție. Tapetați o formă de tort cu hârtie de copt.

  2. Pasul

    Se amestecă semințele de in cu apă și se lasă la înmuiat timp de aproximativ cinci minute. Tocați fin migdalele cu ajutorul unui robot de bucătărie. Între timp, amestecați într-un bol toate ingredientele uscate, cum ar fi făina integrală, făina de nucă de cocos, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, un vârf de sare și migdalele mărunțite.

  3. Pasul

    Acum adăugați toate ingredientele lichide, cum ar fi uleiul de nucă de cocos, siropul de arțar, piureul de mere, laptele de nucă de cocos și laptele de migdale. Încorporați morcovii rași (puneți câțiva deoparte pentru decor), semințele de in umflate și zahărul vanilat.

  4. Pasul

    Turnați amestecul în forma de copt și coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 45-50 de minute.

  5. Pasul

    Când prăjitura s-a terminat de copt, se lasă să se răcească. Între timp, pentru glazură, se adăugă zahărul făcut pudră, crema de alune și sucul de lămâie și bateți timp de cel puțin 5 minute, cu un mixer de mână, până când devine cremos. Se toacă nucile. Se unge tortul cu glazura și se decorează cu restul de fulgi de morcovi și cu nucile tocate.

Tort vegan de morcovi și migdale, fără gluten 

Cu acest tort cu morcov și migdale, umed și fără gluten, nu numai că veți pune un zâmbet pe fețele veganilor, dar și veți prepara o rețetă nouă și inedita de Paște. 

Produse care se potrivesc cu articolul

Capătul listei

Categorii de produse potrivite