Produse coapte prietenoase cu clima: simple și vegane
Dacă gătești vegan, renunți la lapte, smântână și ouă. Dar cum se face acest lucru?

Dacă credeți că trebuie să vă lipsiți de deserturi delicioase, cum ar fi prăjituri, tarte și brioșe cu ciocolată atunci când urmați o dietă vegană, nu ați găsit încă alternativele potrivite de coacere. Ingrediente precum oul, smântâna și ciocolata cu lapte pot fi înlocuite cu ușurință - rezultatul va fi cu siguranță la fel de gustos și va economisi, de asemenea, emisiile de CO₂. Nu numai bun pentru climă, ci și pentru creierul dumneavoastră: Experimentarea alternativelor vegane vă încurajează, de asemenea, propria creativitate. Vă prezentăm trei idei ecologice care vă vor deschide apetitul pentru o zi de coacere vegană:
Ideea 1: Pulpa de mere ca înlocuitor de ou
Aveți poftă de un Gugelhupf minunat de parfumat și umed, dar nu aveți ouă în casă? Orice iubitor de prăjituri ar trebui să știe acest sfat vegan. Brioșele, muffin și alte produse de patiserie similare pot fi preparate cu ușurință fără ouă. 60 până la 70 g de pulpă de mere înlocuiește un ou și are proprietatea de a lega alimentele! Aroma de măr se pierde aproape complet în timpul coacerii, brioșele cu ciocolată și altele asemenea devin umede și ferme. Are un gust deosebit de delicios în mod organic: piureul de mere certificat organic conține 100 % mere provenite din agricultura ecologică și este etichetat cu sigiliu organic.
- Marcă: babylove; Numele produsului: Piure de măr ECO 5+, 190 g; Categorie juridică: hrană complementară; Preț: 5,95 lei; Preț de bază: 0,19 Kg (31,32 lei pe 1 Kg); Grafică Marcă dm; 4,87 din 5 stele la 77 evaluări; Disponibilitate: Status verde Livrabil, Status gri selectare magazin dm5,95 lei0,19 Kg (31,32 lei pe 1 Kg)Livrabil
Capătul listei
Ideea 2: Ciocolată neagră în loc de ciocolată cu lapte!
Ciocolata conține adesea lapte, a cărui producție este dăunătoare pentru climă din cauza gazelor cu efect de seră eliberate. Mai mult lapte în ciocolată înseamnă, de asemenea, mai mult CO₂. Iubitorii de ciocolată neagră trebuie, prin urmare, să se îngrijoreze mai puțin în legătură cu amprenta de carbon a ciocolatei lor decât fanii ciocolatei cu lapte, deoarece ciocolata neagră nu conține, de obicei, lapte de vacă. Ingredientele organice și ambalajele ecologice, fără folie de aluminiu, reprezintă adesea un plus suplimentar.
Capătul listei
Ideea 3: Crema de ovăz înlocuitoarea cremei de gătit
Un record trist: smântâna și brânza se află în topul alimentelor care fac rău climei noastre. Producția lor necesită o cantitate deosebit de mare de lapte și, prin urmare, generează CO₂ - cu cât conținutul de grăsime din produsul final este mai mare, cu atât mai rău este pentru echilibrul climatic. Cu atât mai bine că există alternative vegane care evocă același gust cremos la coacere: crema de ovăz. Acestea rafinează sosurile pe bază de ovăz, mâncărurile la cuptor, supele și chiar deserturile. Haideți, dați cu lingura și regândiți-vă!
Capătul listei