Gnocchi vegan de sfeclă roșie cu pesto de spanac

dm drogerie markt
09.12.2024

Gata în 60 min.
Vegan
•
Fel principal
•
Italian
Ingrediente
pentru 4 Porții (0)
Pentru gnocchi
125 g felii de sfeclă roșie dmBio (scurse)
500 g cartofi (varianta făinoasă)
100 g griș de spelat dmBio și puțină pentru modelat
80-100 g făină de porumb dmBio
Pentru pesto
50 g dmBio nuci de cedru
50 g baby spanac
4 tulpini de busuioc
1-2 căței de usturoi
100 ml ulei de măsline extravirgin dmBio
suplimentar
sare
dmBio piper negru, proaspăt măcinat
2-3 linguri de ulei dmBio pentru prăjit
4 linguri dmBio topping vegan pentru paste
Preparare
a gnocchi-ului vegan cu sfeclă roșie
Primul pas
Se fierb cartofii timp de aproximativ 20 de minute până se înmoaie, se clătesc cu apă rece și se curăță de coajă. Se presează printr-un storcător de cartofi. Se pasează sfecla roșie cu un blender de mână și se adaugă la cartofi. Se adaugă grișul de spelta și făina de porumb, se condimentează bine cu sare și piper și se frământă totul până se obține un amestec omogen. În același timp, se aduce la fierbere multă apă sărată într-o cratiță mare.
Pasul
Se presară suprafața de lucru cu puțin griș de spelta, se împarte amestecul în sferturi, se modelează în rulouri groase cât degetul mare, se taie în bucăți scurte de 2 cm și se modelează cu mâinile în gnocchi ovali. Se pun gnocchi în loturi în apă clocotită. De îndată ce apa revine la punctul de fierbere și gnocchi se ridică la suprafață, se reduce focul și se lasă gnocchi la fiert timp de 2 minute. Se scot din apă cu o lingură cu fantă, se scurg și se pun pe un prosop de bucătărie pentru a se usca. Se prelucrează în același mod restul de gnocchi.
a pesto-ului
Primul pas
Pentru a prepara pesto, se prăjesc scurt nucile de cedru într-o tigaie fără ulei și se lasă să se răcească. Se spală spanacul și se usucă. Clătiți busuiocul, scuturați-l și îndepărtați frunzele. Usturoiul se curăță de coajă și se toacă mărunt. Se pasează fin spanacul, busuiocul, usturoiul, jumătate din nucile de cedru și uleiul de măsline într-un blender și se condimentează cu sare și piper.
Pasul
Se prăjesc gnocchi într-o tigaie largă în ulei încins până devin crocanți pe toate părțile. Se întind gnocchi pe farfurii, se acoperă cu pesto și se presară cu nucile de cedru și toppingul pentru paste.