Vine primăvara: cu clătite cu leurdă
A sosit, în sfârșit, sezonul leurdei! Cu toții cunoaștem și iubim mâncărurile cu această verdeață răcoritoare. Ce ziceți de niște clătite cu leurdă, delicioase și savuroase?
Ingrediente pentru 12 clătite
- 5 ouă bio
- 200 g de făină integrală de spelta dmBio
- 500 ml de băutură de migdale dmBio Almond Drink Natural
- 50 g de leurdă proaspătă
- 1/2 linguriță de sare
- dmBio Ghee unt clarificat pentru prăjit
Mod de preparare clătite
Se amestecă făina de spelta cu sarea, băutura de migdale, ouăle și leurda tocată mărunt. Se amestecă bine mixul. Ștergeți o tigaie antiaderentă cu untul și se încinge tigaia. Coaceți în tigaie 12 clătite subțiri, una după alta. Lăsați clătitele să se răcească. Întindeți crema mediteraneană sau cea orientală pe clătită. Tăiați rulourile de clătite în felii și serviți-le.
Ingrediente pentru o umplutură mediteraneană (4 clătite)
- 200 g de tofu cu migdale și nuci dmBio
- 1 borcan de dmBio (120 g)
- 200 g ardei la grătar
- 8 bucăți roșii uscate la soare dmBio
- 8 roșii proaspete de cocktail, tăiate în sferturi
- 80 g caju dmBio
- 2 linguri dmBio ulei de prăjit
- 1 ceapă verde
- 1 mână de salată proaspătă sau de rucola
- 1 mână de leurdă proaspătă
Mod de preparare umplutură mediteraneană
- O umplutură mediteraneană (pentru 4 clătite). Se prăjește caju în tigaie pentru câteva minute fără ulei, până se rumenesc ușor. Pe urmă, transferăm conținutul într-un bol.
- Tăiați tofu în fâșii. Adăugați uleiul de prăjit în tigaie și prăjiți tofu pe toate părțile.
- Tăiați fin roșiile uscate la soare și ceapa verde. Spălați bine leurda și tocați-o în bucăți mai groase.
- Întindeți aproximativ 50 g de sos de ardei la grătar pe fiecare clătită cu leurdă. Se asesonează cu tofu, roșii proaspete, nuci caju, leurdă proaspătă, ceapă verde și salată verde și se stropește cu 2 lingurițe de pesto. Cel mai bine, le savurați calde.
Ingrediente pentru o umplutură orientală (4 clătite)
- 2 borcane de pastă tartinabilă de la dmBio cu legume ECO
- năut dmBio
- 200 g de iaurt grecesc
- 50 g de semințe de susan dmBio fără coajă
- 1/4 căpățână de varză roșie
- 1 lămâie
- 1 linguriță de piper măcinat
- 1/2 linguriță de chimen (semințe de chimen)
- 1 mână de leurdă
Mod de preparare umplutură orientală
- Prăjiți semințele de susan într-o tigaie, fără a adăuga ulei, până când încep să devină aromate. Se transferă conținutul tigăii într-un bol. Se spală bine leurda și se taie în bucăți groase. Pe urmă, tăiați varza roșie în fâșii fine.
- Se întinde jumătate de borcan de pastă tartinabilă de cartofi dulci pe jumătate de clătită cu leurdă și 50 g de iaurt grecesc pe cealaltă jumătate. Se acoperă cu năut, semințe de susan, varză roșie și leurdă. Se presară cu piper proaspăt măcinat, un vârf de cuțit de chimen și câteva stropi de suc de lămâie și se rulează în formă de rulou.
Despre Michaela de la Flowers in the Salad
Michaela Auer din Salzburg se află în spatele blogului de mâncare vegetariană Flowers in the Salad. Ea are o mare pasiune pentru o dietă variată și sănătoasă, care nu lasă în urmă pofta de dulce. Totul este despre echilibru. Și asta se vede în mâncărurile ei: de la idei variate pentru micul dejun la boluri de salată colorate și deserturi delicioase, puteți găsi o mulțime de inspirație și rețete pe blogul ei.
Capătul listei