Halloween Hand Pies
de la Verena
22.05.2024
Gata în 80 min.
Timp de preparare: 60 min.
•
Timp de gătire/coacere: 20 min.
Halloween
•
Fingerfood
Ingrediente
pentru aluat
250 g de făină de grâu dmBio tip 550
125 g unt
3 linguri de zahăr brut din trestie de zahăr dmBio
1 vârf de cuțit de sare
50 ml apă rece
pentru umplutură
200 g piure de mere cu caise dmBio
5 linguri de sirop de arțar dmBio de calitate C
2 pliculețe dmBio Bourbon Vanillie
1 lingură de făină de porumb
pentru finisare
1 ou
3 lingurițe de stafide dmBio (mai mult sau mai puțin, după dorință)
1 pliculeț zahăr Bourbon și vanilie dmBio
2 linguri de zahăr brut din trestie de zahăr dmBio
Preparare
a aluatului
Pasul
Frământați rapid toate ingredientele împreună pentru a forma un aluat.
Pasul
Înfășurați aluatul în folie alimentară și puneți-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
umplutura
Pasul
Puneți aproximativ 2/3 din piureul de mere într-o tigaie cu siropul de arțar și zahărul vanilat, amestecați și încălziți.
Pasul
Se amestecă treimea rămasă cu 1 lingură de făină de porumb până la omogenizare și se amestecă în piureul de mere încălzit.
Pasul
Îndepărtați tigaia de pe foc și lăsați să serăcească.
finalizare
Pasul
Preîncălziți cuptorul la 180°C, căldură superioară și inferioară și tapetați două tăvi de copt cu hârtie de copt.
Pasul
Întindeți aluatul la o grosime de aproximativ 3 mm pe o suprafață de lucru presărată cu făină.
Pasul
Folosind un cuțit și un șablon de dovleac din carton, decupați doi dovleci de aceeași mărime.
Pasul
Așezați jumătate din dovleceii decupate pe tăvile de copt.
Pasul
Întindeți 2-3 linguri de sos de mere și stafide pe fiecare jumătate de dovleac. Asigurați-vă că rămân liberi câțiva milimetri în jurul marginilor.
Pasul
Se bate un ou și se pensulează marginea rămasă cu un ou.
Pasul
Tăiați fețe sau modele de monștri în cealaltă jumătate de dovleac decupat.
Pasul
Așezați jumătatea de dovleac sculptat deasupra jumătății de dovleac de jos. Presați marginile suprapuse împreună și apăsați cu o furculiță.
Pasul
Ungeți suprafața cu oul bătut.
Pasul
Amestecați un pachet de zahăr vanilat cu 2 linguri de zahăr brut din trestie de zahăr și întindeți acest amestec pe suprafața acoperită cu oul bătut.
Pasul
Coaceți plăcintele timp de 20 de minute în centrul cuptorului.