Navigare principalăNavigare printre categoriiConținut principal

Halloween Hand Pies

de la Verena

22.05.2024

Halloween Kürbis

Gata în 80 min.

Timp de preparare: 60 min.

Timp de gătire/coacere: 20 min.

Halloween

Fingerfood

Ingrediente

pentru aluat

  • 250 g de făină de grâu dmBio tip 550

  • 125 g unt

  • 3 linguri de zahăr brut din trestie de zahăr dmBio

  • 1 vârf de cuțit de sare

  • 50 ml apă rece

pentru umplutură

  • 200 g piure de mere cu caise dmBio

  • 5 linguri de sirop de arțar dmBio de calitate C

  • 2 pliculețe dmBio Bourbon Vanillie

  • 1 lingură de făină de porumb

pentru finisare

  • 1 ou

  • 3 lingurițe de stafide dmBio (mai mult sau mai puțin, după dorință)

  • 1 pliculeț zahăr Bourbon și vanilie dmBio

  • 2 linguri de zahăr brut din trestie de zahăr dmBio

Preparare

a aluatului

  1. Pasul

    Frământați rapid toate ingredientele împreună pentru a forma un aluat.

  2. Pasul

    Înfășurați aluatul în folie alimentară și puneți-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

umplutura

  1. Pasul

    Puneți aproximativ 2/3 din piureul de mere într-o tigaie cu siropul de arțar și zahărul vanilat, amestecați și încălziți.

  2. Pasul

    Se amestecă treimea rămasă cu 1 lingură de făină de porumb până la omogenizare și se amestecă în piureul de mere încălzit.

  3. Pasul

    Îndepărtați tigaia de pe foc și lăsați să serăcească.

finalizare

  1. Pasul

    Preîncălziți cuptorul la 180°C, căldură superioară și inferioară și tapetați două tăvi de copt cu hârtie de copt.

  2. Pasul

    Întindeți aluatul la o grosime de aproximativ 3 mm pe o suprafață de lucru presărată cu făină.

  3. Pasul

    Folosind un cuțit și un șablon de dovleac din carton, decupați doi dovleci de aceeași mărime.

  4. Pasul

    Așezați jumătate din dovleceii decupate pe tăvile de copt.

  5. Pasul

    Întindeți 2-3 linguri de sos de mere și stafide pe fiecare jumătate de dovleac. Asigurați-vă că rămân liberi câțiva milimetri în jurul marginilor.

  6. Pasul

    Se bate un ou și se pensulează marginea rămasă cu un ou.

  7. Pasul

    Tăiați fețe sau modele de monștri în cealaltă jumătate de dovleac decupat.

  8. Pasul

    Așezați jumătatea de dovleac sculptat deasupra jumătății de dovleac de jos. Presați marginile suprapuse împreună și apăsați cu o furculiță.

  9. Pasul

    Ungeți suprafața cu oul bătut.

  10. Pasul

    Amestecați un pachet de zahăr vanilat cu 2 linguri de zahăr brut din trestie de zahăr și întindeți acest amestec pe suprafața acoperită cu oul bătut.

  11. Pasul

    Coaceți plăcintele timp de 20 de minute în centrul cuptorului.

Categorii de produse potrivite