Înlocuitori de ouă pe bază de plante - cele mai bune alternative
Sunteți una dintre acele persoane care au decis personal să renunțe la ouăle de găină? Sau cel puțin să vă reduceți semnificativ consumul de ouă de găină cu ajutorul înlocuitorilor de ouă? Nu trebuie neapărat să fiți vegan pentru a face acest lucru.

Este posibil să vă bucurați pur și simplu de o dietă din ce în ce mai bazată pe plante, să fiți dornic să experimentați cu înlocuitori de ouă sau să fiți critic față de condițiile convenționale de producție a ouălor de găină. Indiferent de motivele pentru care doriți să gătiți și să coaceți cu înlocuitor de ou: veți fi uimiți de cât de ușor și eficient poate fi înlocuit un ou de origine animală.
De ce aveți nevoie de un înlocuitor de ou?
Fie că este vorba de prăjituri, biscuiți, creme, sosuri sau înghețată - se pare că nu vă puteți lipsi de ouă. Acesta acționează ca un agent de legare și face ca prăjiturile și cremele să fie pufoase. Dar chiar nu se poate fără ouă? Nimic și nimeni nu este de neînlocuit - nici măcar oul. La urma urmei, există alimente care au aceleași proprietăți ca oul de găină, așadar pot fi folosite cu ușurință ca înlocuitor al oului. Oricine citește puțin pe această temă își va da seama că există multe alternative interesante la ouăle de găină. Cu câteva trucuri, se poate ajunge și foarte aproape de original în ceea ce privește gustul și culoarea.
Înlocuitor de ou vegan - produsul final este cel care contează
Nu există un singur și unic înlocuitor pentru ouăle de găină. În funcție de produsul final și de rețetă, trebuie să fiți puțin flexibili. Dar rezultatul merită întotdeauna. Am sintetizat pentru dvs. cele mai frecvente aplicații.
Înlocuitor de ouă pentru prăjituri și cozonaci: piureuri de fructe, pulbere de coajă de psyllium, produse din soia.
În funcție de rețetă, este indicat să folosiți înlocuitorul de ou cu aroma potrivită. Clasicul pentru prăjituri dulci sau brioșe este, prin urmare, piureul de fructe/pura de fructe obținut din
- Mere (1 lingură pentru 1 ou)
- Banană (coaptă, jumătate pentru 1 ou)
- Avocado (jumătate pentru 1 ou)
Alternativ, puteți folosi și pulbere de coajă de psyllium: bateți 1,5 linguri de pulbere de coajă de psyllium cu 200 ml de apă rece într-un blender și lăsați să se odihnească timp de zece minute. Combinați acest amestec cu puțin sos de mere, care este suficient pentru a înlocui oul pentru o prăjitură mică.
De asemenea, produsele din soia fac prăjiturile frumoase, umede și pufoase. Ingredientele de mai jos sunt înlocuitori ai ouălor deosebit de potriviți:
- Făină de soia (pentru 1 până la 3 ouă: amestecați 1 lingură cu 2 linguri de apă)
- Silken tofu (1 ou echivalează cu 50 g de silken tofu amestecat - perfect pentru creme și umpluturi)
- Băutură de soia (amestecați 125 ml de băutură de soia cu 1 linguriță de oțet. Oțetul
- Alternativă de iaurt vegan pe bază de soia
Capătul listei
Înlocuitor de ou pentru sosuri, supe, pâine fără gluten: făină/amidon de arorut
Alternativa cu aromă neutră este făina de arorut sau amidonul de arorut. Se iau trei linguri de amidon de arorut pentru fiecare ou care trebuie înlocuit și se amestecă cu o lingură de apă. În pâinea fără gluten, 40 g de amidon de arorut înlocuiesc glutenul lipsă din aproximativ un kilogram de făină fără gluten.
Înlocuitor de ou pentru pane: făină de năut
Vă plac legumele prăjite, învelite în aluat? Atunci alegeți făina de năut ca înlocuitor de ou. Aceasta este bogată în proteine și are proprietăți de legare. Pentru un ou, luați 1 lingură de făină de năut și amestecați-o cu 2 linguri de apă. Sfat: acest substitut de ou este ideal și pentru prăjiturile din pandișpan!
Capătul listei
Înlocuitor de ou pentru produse de patiserie sărate, cum ar fi pâinea, biscuiții din făină integrală și biscuiții cruzi: semințe de in
Semințele de in sunt necostisitoare, ușor de preparat și un excelent înlocuitor al ouălor. Pentru fiecare ou, folosiți 1 lingură de semințe de in (proaspăt măcinate) și 3 linguri de apă. Lăsați să stea timp de 10 minute și înlocuitorul de ou este gata de utilizare!
Capătul listei
Înlocuitor de ou pentru îngroșarea deserturilor, cremelor, budincilor, sosurilor etc: gumă de cătină
Ori de câte ori doriți să transformați o consistență lichidă într-una cremoasă, folosiți guma de carruba! O linguriță de gumă de carruba amestecată cu 40 ml de apă este echivalentă cu un ou. Acest substitut de ou este deosebit de eficient în mâncărurile reci, deoarece funcționează fără a fi nevoie să fie încălzit. Sfat: încercați un amestec de gumă de carruba și făină de porumb pentru o schimbare.
Ce este pudra de substituent de ou?
Pudra de substituent de ou este un amestec de diferite făinuri, cum ar fi făina de lupin, mălaiul și guma de carruba. Are proprietăți de legare și slăbire și este potrivită atât pentru mâncărurile dulci, cât și pentru cele sărate.
Este sănătoasă pudra de substituent de ou?
Testele consumatorilor critică faptul că unele pudre de înlocuitor de ou nu conțin aproape niciun nutrient, ci uneori ulei de palmier, agenți de îngroșare, emulgatori și acidifianți. Dacă aveți de gând să folosiți praf de înlocuitor de ou, vă recomandăm să alegeți unul care este organic.
Cele mai importante întrebări și răspunsuri despre înlocuitorii de ou vegani:
Ce putem folosi în loc de ou?
Ce putem folosi în loc de ou?
În funcție de rețetă, este recomandabil să folosiți un înlocuitor de ou cu aroma potrivită. Clasicul pentru prăjituri dulci sau brioșe este, prin urmare, piureul de fructe/pura de fructe obținut din
- Mere (1 lingură pentru 1 ou)
- Banană (coaptă, jumătate pentru 1 ou)
- Avocado (jumătate pentru 1 ou)
Produsele din soia, care sunt, de asemenea, bogate în lecitină, fac prăjiturile frumoase și umede și pufoase. Următoarele ingrediente sunt înlocuitori ai ouălor deosebit de potriviți:
- Făină de soia (pentru 1 până la 3 ouă: amestecați 1 lingură cu 2 linguri de apă)
- Silken tofu (1 ou echivalează cu 50 g de silken tofu amestecat - perfect pentru creme și umpluturi)
- Băutură de soia (amestecați 125 ml de băutură de soia cu 1 linguriță de oțet. Oțetul potențează efectul prafului de copt și al bicarbonatului de sodiu)
- Alternativă de iaurt vegan făcut din soia
Înlocuitor de ou pentru mâncăruri sărate: semințele de in sunt necostisitoare, ușor de preparat și un excelent înlocuitor de ou. Utilizați 1 lingură de semințe de in (proaspăt măcinate) și 3 linguri de apă pentru fiecare ou. Lăsați să stea timp de 10 minute și înlocuitorul de ou este gata de utilizare!
Cât substitut de ou pentru un ou
Cât substitut de ou pentru un ou
Un ou este echivalent cu 1 linguriță de gumă de carruba amestecată cu 40 ml de apă. Acest substitut de ou este deosebit de eficient în mâncărurile reci, deoarece funcționează fără a fi nevoie să fie încălzit.
Ce este pudra de substituent de ou?
Ce este pudra de substituent de ou?
Pudra substitut de ou este un amestec de diferite făinuri, cum ar fi făina de lupin, făina de porumb și guma de carruba. Are proprietăți de legare și slăbire și este potrivită atât pentru mâncărurile dulci, cât și pentru cele sărate.
Este sănătoasă pudra de substituent de ou?
Este sănătoasă pudra de substituent de ou?
Testele consumatorilor critică faptul că unele pudre de înlocuitor de ou nu conțin aproape niciun nutrient, ci uneori ulei de palmier, agenți de îngroșare, emulgatori și acidifianți. Dacă aveți de gând să utilizați pudră de înlocuitor de ou, vă recomandăm să alegeți una care este organică.
Produse potrivite pentru acest articol
Capătul listei