Lichior delicios de ouă făcuta acasă

dm drogerie markt
12.12.2022

Ingrediente
8 ouă
1 plic de zahăr vanilat
250 g de zahăr pudră
375 ml lapte condensat
250 ml rom (54%)
1 vârf de cuțit de scorțișoară sau praf de cuișoare
Preparare
Se bat gălbenușurile de ou și zahărul vanilat până devin spumoase.
Se amestecă zahărul pudră și laptele condensat (dacă nu vă place atât de cremos, atunci puteți folosi 150 ml frișcă și 200 ml lapte).
Se adaugă romul.
Se încălzește încet la foc mic și se amestecă cu grijă până când amestecul se îngroașă. În niciun caz lichiorul nu trebuie să fiarbă. Pentru un gust rafinat de Crăciun, adăugați și un vârf de cuțit de scorțișoară sau de pudră de cuișoare.
Îmbuteliați imediat lichiorul de ouă. Important: Scrieți pe etichetă data limită de consum. Lichiorul de ouă poate fi păstrat în frigider timp de aproximativ o lună.
Cine crede că lichiorul de ouă este savurat doar de mătușa Herta, se înșeală: clasicul lichior de ouă, adică cel făcut în casă cu dragoste, face ca inima tuturor să bată mai repede. Pentru a rafina deserturile, ca adaos pentru tiramisu sau cocktailuri– lichiorul de ouă poate deveni un ingredient mai mult decât versatil.
Sfat - Împachetați lichiorul de ouă ca și cadou:
Decorați sticla în culorile tradiționale de Crăciun, de exemplu, cu etichete din pâslă, panglică de satin și mici obiecte decorative din natură.
Produse care se potrivesc cu articolul
Capătul listei