Panarea fără ou - cele mai bune alternative
Panarea nu este posibilă doar cu ou - există și alte modalități de a crea o panare crocantă fără ou. Dacă nu puteți sau nu doriți să folosiți oul pentru panare, veți găsi răspunsurile aici.

De ce pesmet?
Tuturor ne plac alimentele pane. Fie că este vorba de pește, carne, legume sau tofu - panerea alimentelor este populară și din motive întemeiate: nu numai că învelișul crocant este pur și simplu delicios, dar panerea împiedică și scurgerea lichidului din alimente în timpul procesului de gătire. Panarea păstrează aromele alimentelor. Oul acționează ca un agent de legare în timpul panei și asigură aderența panei. Dacă urmați un stil de viață vegan sau nu doriți să folosiți ouă din alte motive, nu trebuie să vă lipsiți de un înveliș crocant. „Cotletele" de legume sau șnițelul de conopidă pot fi, de asemenea, crocante cu un pane fără ou . Cu toate acestea, atunci când se panează fără ou, substanța cremoasă din ou trebuie să fie înlocuită și, de preferință, să fie cât mai vâscoasă posibil pentru a adera bine.
Panare crocantă fără ou
Hmmm, delicios! Fie că este vorba despre șnițel, pește sau nuggets de pui de casă, panerea este o parte importantă a felului de mâncare. Panarea clasică presupune, în general, înmuierea bucății de carne sau similar în făină, apoi scufundarea într-un ou bătut și, în cele din urmă, rularea în pesmet. Și apoi se pune în tigaie. Dacă sunteți vegan sau suferiți de o alergie la ouă, este posibil să vă întrebați cum funcționează panerea fără ouă. Este chiar posibilă? Răspunsul scurt este: da! Cu aceste alternative, învelișul crocant se lipește fără ou:
În loc de ou, puteți folosi:
- Lapte sărat
- Smântână sau lapte condensat
- Iaurt
- Muștar
- Apă
- Lapte vegetal
SFAT: Dacă doriți ca pesmetul să fie și fără gluten, puteți folosi făină de porumb în loc de făină și nuci măcinate, fulgi de ovăz sau
Panarea fără ou, dar cu produse lactate
Panarea fără ou funcționează perfect cu produse lactate precum iaurt, lapte, lapte condensat sau smântână. Pentru panarea fără ou, cel mai bine este să adăugați sare în lichid înainte de a înmuia mâncarea prăjită. Apoi procedați ca de obicei: mai întâi tăvăliți în făină, apoi înmuiați în lapte și apoi în pesmet. Puteți repeta acest proces pentru a obține o pane puțin mai groasă.
Pentru a face lichidul cremos, puteți sări și peste un pas și să amestecați produsul din lapte cu făina, să condimentați și să amestecați bine până când substanța devine vâscoasă. Apoi, pur și simplu înmuiați legumele în ea până când este bine acoperită, apoi tăvăliți-o prin pesmet și prăjiți-o până când devine crocantă pe ambele părți.
SFAT: Dacă doriți să obțineți o acoperire și mai crocantă, adăugați puțină brânză tare în pesmet. De ce să nu vă jucați și cu variațiile de făină și să încercați făină de cocos sau făină de năut?
Pesmet vegan fără ou
Cu versiunea vegană, puteți evita produsele lactate și folosiți în schimb apă, muștar sau lapte vegetal. Dacă lucrați cu muștar, nu trebuie să vă condimentați prea mult legumele, tofu sau altele similare. Puteți folosi lapte vegetal sau apă pentru panarea fără ou, după cum urmează:
- Amestecați o lingură rasă de făină cu trei linguri de apă sau lapte vegetal. Se adaugă un vârf de cuțit de sare și alte condimente după gust. Se amestecă bine.
- Se pregătește o farfurie de pesmet.
- Întoarceți acum șnițelul de legume sau alte alimente prăjite vegane în lichid, astfel încât să fie bine acoperite pe toate părțile.
- Rulați apoi în pesmet.
- (Repetați pașii 3 și 4 pentru a obține o pane mai groasă fără ou!)
- Prăjiți și savurați.
Condimentele precum piperul sau paprika sunt deosebit de potrivite pentru panerea cu sau fără ou.
NOTĂ: Știați că sunt disponibile și făină de orez, făină de soia sau chiar făină de migdale? Dacă doriți să treceți de la făina convențională, veți găsi alternative în gama dm.
Capătul listei
Evitați erorile de panare
Panarea în sine este un strat care protejează carnea, peștele sau legumele etc. în timpul prăjirii și care asigură că nu scapă niciun lichid. O greșeală frecventă în cazul pesmetului clasic sau al pesmetului fără ou este că se scurge lichid, ceea ce nu numai că usucă mâncarea, dar și face ca pesmetul să se dezlipească de pe suprafață. Panarea pur și simplu își pierde aderența și cade. Cu aceste sfaturi din interior, panerea dvs. va rezista bine fără ou și va deveni crocantă.
Cinci sfaturi pentru pane (fără ou)
- Uscați bine carnea sau alte produse similare înainte de a începe panarea. Carnea, de exemplu, ar trebui să fie bătută în prealabil, astfel încât mai multe proteine din carne să se afle la suprafață, ceea ce o ajută să se lege. Pieptul de pui poate fi, de asemenea, tăiat în suprafață, dacă se dorește.
- Rețineți secvența: Făina asigură absorbția lichidului în exces. Atunci când panarea se face fără ou, puteți prăji ușor mâncarea prăjită dacă folosiți un amestec de făină și apă sau făină și lapte.
- Lăsați panarea să se usuce ușor înainte de a continua.
- Atunci când panați fără ou, puteți folosi, de asemenea, lapte bătut în loc de ou și făină de porumb în loc de făină: Veți obține o panare aerată și ușoară fără ou. Făina de porumb formează un strat crocant în scurt timp și se spune că se leagă mai bine de carne decât făina obișnuită. SFAT: Adăugați puțin usturoi și muștar Dijon în lapte bătut pentru o aromă delicată.
- De asemenea, puteți folosi panko în loc de pesmet: Acest lucru face ca schnitzel-ul să fie și mai crocant. Panko este un strat de pesmet din bucătăria japoneză.