Navigare principalăNavigare printre categoriiConținut principal

Supă cremă de dovleac: gătiți o dată, savurați de trei ori!

Supă de dovleac așa cum o făcea mama? Este foarte ușor. Și ca să nu devină plictisitoare, o puteți rafina cu câteva ingrediente alese. Astfel se creează variante gustoase: cu fructe, exotice și ca sos pentru paste.

Kürbiscremesuppe

Supă cremă de dovleac: rețetă de bază

Ingrediente pentru 4 porții

  • 500 g dovleac
  • 1 litru de supă de legume
  • ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper
  • nucșoară
  • frișcă (opțional)
  • pătrunjel
  • ulei de semințe de dovleac
  • semințe de dovleac

Preparare

Se taie dovleacul în două, se scot semințele, se decojește și se taie în cuburi. Sfat: Dacă folosiți un dovleac Hokkaido, puteți lăsa în siguranță coaja. Tăiați mărunt ceapa. Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare și sotați ceapa. Adăugați dovleacul tăiat în cubulețe și sotați câteva minute. Turnați supa de legume și fierbeți timp de 15-20 de minute la foc mediu. Se ia cratița de pe plită și se pasează cu ajutorul unui blender de mână. Se condimentează după gust cu sare, piper și puțină nucșoară și se aduce din nou la fierbere. Dacă vă place, puteți rafina supa cu puțină frișcă bătută. Se ornează cu pătrunjel, semințe de dovleac și câteva picături de ulei de semințe de dovleac.

Supă cremă de dovleac cu fructe

Ingrediente suplimentare

  • 200 ml suc de mere
  • 1-2 lingurițe de sirop de agave
  • cremă aceto balsamico

Preparare

Se prepară dovleacul ca în rețeta de bază și se rumenește ușor împreună cu ceapa. Se drege cu 800 ml de supă de legume și 200 ml de suc de mere și se fierbe la foc mediu timp de 15-20 de minute. Se ia cratița de pe foc și se pasează supa. Se aduce din nou la fierbere și se aromatizează cu sirop de agave. Dacă aceasta este prea dulce pentru dumneavoastră, puteți adăuga puțină picanterie supei cu curry, ghimbir sau chilli. Spre deosebire de versiunea de bază, decorați supa cu cremă aceto balsamico. Acest lucru o face și mai fructată.

Supă cremă exotică de dovleac

Ingrediente suplimentare

  • 1 cutie de lapte de cocos
  • O bucată de 3 cm de ghimbir (sau 1-2 lingurițe de ghimbir măcinat)
  • pudră de curry
  • pudră de ardei iute
  • 1 pachet de tofu natural

Mod de preparare

Decojiți și tăiați fin ghimbirul. Tăiați tofu în cuburi și prăjiți-l într-o tigaie. Adăugați ghimbirul, curry și pudra de ardei iute (după gust) și continuați să prăjiți. Se drege cu laptele de cocos și se fierbe ușor timp de 15 minute. Apoi adăugați totul la supa de dovleac gata preparată. Dacă este prea groasă, adăugați pur și simplu încă puțin supă de legume sau apă. Asezonați după gust cu curry și ardei iute.

De la supa cremă de dovleac la o masă principală: gnocchi cu dovleac

Ingrediente suplimentare

  • 250 g gnocchi
  • 250 g dovleac (în plus)

Mod de preparare

Se prepară supa ca în rețeta de bază. Se taie dovleacul suplimentar în cubulețe, se prăjește în puțin ulei și se fierbe în supă până când este al dente. Se fierb gnocchi în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se toarnă sosul/supa peste gnocchi și se servește.

Pentru a rafina și a orna...

 ...puteți fărâmița orez expandat peste fiecare variantă sau puteți adăuga chipsuri de porumb și pâine crocantă.

Capătul listei