Navigare principalăNavigare printre categoriiConținut principal

Desert vegan gustos

Doriți să vă preparați propriile deserturi vegane sau pur și simplu să vă asigurați că prietenii vegani se pot bucura de ele la următoarea dvs. cină? Pregătirea deserturilor vegane este mult mai ușoară decât crezi.

dm-drogeriemarkt

dm drogerie markt

Durata lecturii 3 min.

11.01.2024

Vegane Desserts

Ingrediente de bază: alternative populare pe bază de plante

Nu poți face o spumă de ciocolată pufoasă fără albușuri bătute? Sau o pâine cu banane nu este suficient de umedă? Rețetele cu diverse ingrediente de bază, pe bază de plante pot dovedi contrariul. Fructele, produsele din soia și cereale, precum și nucile sunt alternative excelente la produsele non-vegane, cum ar fi ouăle, iaurtul, laptele sau untul. În timp ce avocado, de exemplu, oferă o consistență cremoasă în deserturi, tofu silken este adesea folosit în bucătăria vegană pentru mousse de ciocolată pufos. Deserturi precum budinca de orez sau terciul de griș sunt excelente cu una dintre numeroasele alternative de lapte vegetal. Puteți găsi băuturi pe bază de plante în gama dm, precum și produse organice regionale de înaltă calitate. Cu acestea puteți prepara deserturi vegane delicioase și, de asemenea, puteți susține agricultura locală din Austria.

Deserturi vegane într-un borcan

Fie că sunt cu fructe, biscuiți, granola sau alte topping-uri: deserturile vegane la borcan sunt rapide și ușor de preparat. Puteți umple borcanele fie cu o singură cremă, cum ar fi budinca sau mousse de ciocolată, fie să pregătiți un desert delicios în straturi. Un tiramisu vegan reprezintă un minunat desert în straturi într-un borcan. Pentru mascarpone, folosiți frișcă vegană (de preferință din soia), întăritor de frișcă, iaurt vegetal, zahăr pudră și zahăr vanilat. Tăiați rotund piscoturile pentru pahare și pur și simplu puneți tiramisu în două straturi.

Deserturi vegane de sezon

Când vine vorba de fructe și legume, merită adesea să aruncați mai întâi o privire la calendarul de sezon. Dacă este sezonul merelor, de exemplu, puteți pregăti clătite calde delicioase cu mere, poate chiar cu mere din propria grădină. În cazul fructelor de pădure, cum ar fi afinele, căpșunile sau murele, este o idee bună să așteptați până când sunt în sezon, deoarece atunci fructele au un gust mult mai intens și își pot dezvolta mai bine aroma în desert. Toamna, un mousse delicios de dovleac vă va încânta papilele gustative.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Cum se înlocuiesc laptele și smântâna?

Astăzi puteți găsi o gamă largă de înlocuitori diferiți pe bază de plante care fac ca deserturile vegane să aibă un gust la fel de delicios ca și cele clasice. Anumite băuturi pe bază de plante, cum ar fi băuturile pe bază de migdale, chiar adaugă un plus de savoare desertului. Frișca vegană ar trebui să fie pe bază de soia, deoarece aceasta este cea mai ușor de bătut.

Ce caracterizează deserturile vegane de vară?

În zilele călduroase de vară, deserturile vegane pot fi, de asemenea, răcoritoare. Amestecați cremele cu citrice, cum ar fi lămâi verzi și portocale, și serviți-le în mai multe straturi colorate într-un pahar: un strat de iaurt alb, un strat de lămâie verde deschis și un strat de portocale. Dacă doriți ca totul să aibă un pic de crunch, puteți fărâmița un strat de biscuiți fărâmițați la bază și peste stratul superior. O altă recomandare este să folosiți lapte de cocos pentru înghețata vegană. Are un gust minunat de vacanță și de plajă de palmieri.

Ce să ai în vedere pentru deserturile vegane de iarnă?

Lunile de iarnă, în special perioada de dinaintea Crăciunului, sunt caracterizate de condimente tipice, cum ar fi scorțișoara, anasonul și cardamomul. Folosiți-le pentru un desert vegan cald, adăugându-le la un sos de mere cald sau covând negrese de Crăciun. Serviți-le ca o prăjitură cu lavă cu centrul fierbinte încă lichid și frișcă vegană sau un sos cremos vegan de vanilie.