Băuturi cu ciocolată
Cacao și băuturi cu ciocolată
Fie că este mică sau mare, o ceașcă fierbinte de cacao sau o ciocolată caldă dulce este apreciată de mulți dintre noi. În magazinul nostru online dm veți găsi o varietate de pudră de cacao de înaltă calitate și băuturi delicioase cu ciocolată.
Cacaua – super aliment
Încă de acum 5000 de ani, mayașii și aztecii din America Centrală se bucurau de această băutură delicioasă. Inițial neîndulcită și preparată doar cu apă, există acum diferite băuturi cu cacao, de la un gust acru și amar la un gust dulce. Fie că este vorba de cacao clasică sau rafinată cu guarana - băutura caldă este o alternativă delicioasă la ceai și cafea. Dar băutura cu cacao are mai mult de oferit decât un gust delicios - această băutură dulce are și beneficii pentru sănătate. Cacao în sine este considerat un adevărat super aliment:
- Pe de o parte, boabele de cacao conțin ingredientul activ teobromină, care poate avea un efect de îmbunătățire a stării de spirit prin eliberarea dopaminei proprii organismului.
- Pe de altă parte, cacaua conține substanțe care pot avea o contribuție pozitivă la prevenirea bolilor. Printre aceste substanțe se numără magneziul și calciul. Aceste minerale sunt furnizori importanți de energie pentru organismul nostru, iar conținutul ridicat al ambelor poate asigura că acest super aliment poate fi benefic pentru dezvoltarea mușchilor și a oaselor.
- Boabele de cacao conțin, de asemenea, antioxidanți vitali care pot proteja celulele corpului nostru împotriva deteriorării și îmbătrânirii premature.
- De asemenea, acestea pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol și la protejarea împotriva întăririi arterelor.
În funcție de preferințe
Cacaua sau ciocolata caldă pot fi preparate cu apă, lapte sau băuturi pe bază de plante. Băutura caldă este adesea rafinată cu frișcă, în timp ce zahărul sau siropul asigură dulceața potrivită. De asemenea, se pot adăuga condimente precum vanilie, scorțișoară sau chiar ardei iute pentru a obține un gust mai special. Pe scurt: posibilitățile de preparare sunt foarte diverse, dar toate au un gust excelent. Cacaua și ciocolata de băut diferă, de asemenea, în ceea ce privește gustul și consistența. Deși ambele au la bază cacao, aceasta este prelucrată diferit. Boabele de cacao sunt mai întâi prăjite și măcinate, apoi masa densă rezultată poate fi transformată în ciocolată sau presată în pudră de cacao. Astfel, ciocolata caldă conține ciocolată topită și, în comparație cu cacaua, este mult mai groasă și mai dulce.
Fie că este vorba de cacao sau de ciocolată de băut - descoperiți acum în magazinul nostru online dm, băutura dumneavoastră preferată din selecia sustenabilă și de calitate ecologică!