Clătite pufoase cu morcovi: un clasic de Paște 2.0
Acest mic dejun clasic are un gust deosebit de delicios atunci când este reinterpretat, este ușor de preparat și este gata să fie servit la masa de Paște în doar câteva minute. Vă arătăm noi cum!

Iepurașul de Paște vă așteaptă în culise și anul acesta: pe lângă ouăle tradiționale de Paște, iepurașii de ciocolată și altele asemenea, acesta dezvăluie secrete noi, mai ales pentru cei care au o poftă de dulce: Sfârșitul Postului Mare - și, prin urmare, și sfârșitul abstinenței: în sfârșit, este timpul să vă bucurați din nou de un festin pe cinste. V-ați săturat de clasica prăjitură cu morcovi?
Atunci de ce nu încercați anul acesta prăjitura cu morcovi 2.0 - aceasta vine sub forma unor clătite fragede cu morcovi și vă va oferi vouă și celor dragi un început culinar grozav și de neuitat pentru dimineața de Paște.
Ingrediente
- 130 g piure de mere
- 2 ouă
- 70 ml de lapte la alegere (lapte de vacă sau băutură pe bază de plante)
- 2 vârfuri de linguriță de vanilie bourbon dmBio, măcinată
- 2 linguri generoase de sirop de arțar dmBio pentru aluat, restul servește ca topping
- 80 g de fulgi de ovăz dmBio
- 50 g de făină de migdale dmBio
- 2 lingurițe de praf de copt
- 1 linguriță de scorțișoară, măcinată
- 1 vârf de cuțit de sare
- 1 mână de morcovi rași
- 20 g de nuci, tocate mărunt
- 3 linguri de stafide (opțional)
- puțin ulei de cocos pentru prăjit
Mod de preparare
Pasul 1
Puneți toate ingredientele, cu excepția morcovilor, a nucilor și a stafidelor, într-un blender și mixați-le timp de aproximativ 30 de secunde, până când obțineți un amestec frumos și omogen. Acum amestecați morcovii, nucile și, dacă este necesar, stafidele.
Pasul 2
Încălziți puțin ulei de cocos într-o tigaie și prăjiți 2-3 linguri de aluat pentru fiecare clătită.
După aprox. 1-2 minute, clătitele pot fi întoarse. Clătitele au cel mai bun gust direct din tigaie și se servesc cu sirop de arțar și un vârf de cuțit de scorțișoară.