Curry de linte cald și delicios
dm drogerie markt
09.12.2024
Gata în 40 min.
Vegan
•
Tocăniță
•
Fără lactoză
•
Indian
Ingrediente
pentru 4 Porții (0)
pentru un curry cald și delicios cu linte
1 dovlecel mare
1 ardei roșu mare
250 g ciuperci brune
200 g baby spanac
5 linguri de ulei de prăjit dmBio
sare
1 lingură dmBio turmeric
1 linguriță dmBio curry
1 linguriță dmBio scorțișoară de Ceylon
2 cutii dmBio lapte de cocos
400 ml supă de legume dmBio
250 g linte galbenă dmBio
dmBio piper negru, măcinat
200 g mazăre decongelată
1 buchet mic de coriandru
aprox. 2 linguri dmBio semințe de susan fără coajă
Preparare
a curry-ului cald și confortabil de linte
Primul pas
Tăiați capetele dovlecelului, tăiați dovlecelul în patru și tăiați pe diagonală în bucăți late de 1 cm. Se taie ardeii în patru, se îndepărtează semințele și se taie ardeii pe diagonală în bucăți late de 1 cm. Ciupercile se curăță și se taie în patru. Se spală și se usucă spanacul baby.
Pasul
Încălziți 3 linguri de ulei de susan într-o tigaie largă, puțin adâncă. Se prăjesc în el dovleceii, ardeii și ciupercile până se rumenesc ușor, apoi se condimentează cu sare și se scot din tigaie.
Pasul
Încălziți uleiul rămas în aceeași tigaie și sotați turmericul, curry și scorțișoara timp de 1 minut, amestecând. Se macină piperul. Deglați cu laptele de cocos și aduceți la fierbere amestecând. Se adaugă stocul de legume și lintea, se condimentează cu sare și puțin piper și se fierbe la foc mic timp de aproximativ 20 de minute.
Pasul
Când lintea este moale, se adaugă legumele, mazărea și spanacul și se fierbe încă 2 minute. Se toacă grosier coriandrul cu tulpinile fine. Se condimentează din nou curry-ul dacă este necesar, se așază în boluri și se presară cu semințe de susan și coriandru.