Navigare principalăNavigare printre categoriiConținut principal

Salată tabouleh cu canihua

dm drogerie markt

05.12.2024

Gata în 75 min.

Rețete de sezon

Vegetarian

Oriental

Ingrediente

pentru 5 Porții (5)

Pentru salata tabouleh cu canihua

  • 150 g canihua (aprox. 600 ml apă pentru gătit)

  • 1 cățel de usturoi

  • 2 cepe de primăvară

  • 1 castravete mic

  • 1 buchet de ridichi

  • 1 lămâie

  • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin

  • 2 linguri de oțet balsamic

  • 1 lingură miere de flori

  • Sare și piper

  • ½ buchet de mentă

  • 1 legătură de pătrunjel

  • 1 linguriță de pudră de chilli

  • ½ rodie

  • 4 linguri de nuci

Pentru crutoane

  • 100 g năut dmBio (fiert sau din conservă)

  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin

  • 1 linguriță chimen

  • 1 linguriță de pudră de paprika

  • 1 vârf de cuțit de sare

Preparare

a salatei Tabouleh cu Canihua

  1. Primul pas

    Pentru crutoane, preîncălziți cuptorul la 200° C căldură de sus/jos. Se încorporează uleiul în năut. Se presară peste chimen, pudră de ardei și sare și se amestecă puțin. Se coace într-o formă tapetată sau pe hârtie de copt timp de aprox. 30 de minute la 200°C în cuptor, pe raftul de sus, până devine crocantă. Comutați cuptorul pe grătar pentru ultimele 5-10 minute.

  2. Pasul

    Se aduce la fierbere într-o cratiță apa ușor sărată pentru canihua. Fierbeți canihua în apa clocotită timp de aproximativ 15 minute.

  3. Pasul

    Între timp, decojiți și tocați mărunt usturoiul. Se spală ceapa de primăvară și se taie în felii foarte fine. Se spală castravetele și se taie în cuburi de aprox. 0,5 cm. Ridichile se spală și se taie în patru. Se spală menta și pătrunjelul, se scutură, se smulg frunzele de la fiecare și se toacă mărunt.

  4. Pasul

    Pentru dressing, se stoarce lămâia și se amestecă bine cu uleiul de măsline, oțetul balsamic, mierea, ierburile aromatice, sarea, piperul, praful de chilli și usturoiul.

  5. Pasul

    Se taie rodia în două și se îndepărtează semințele. Puneți canihua într-o salatieră și amestecați cu ridichile, castravetele tăiat cubulețe și ceapa de primăvară. Se toarnă dressingul, se amestecă bine și se lasă să stea puțin. Se presară cu nuci. Se condimentează din nou cu sare și piper, dacă este necesar.