Salată vegană de cartofi cu dressing pesto și frigărui de cârnați
dm drogerie markt
18.12.2025
Gata în 34 min.
Timp de preparare: 15 min.
•
Timp de gătire/coacere: 19 min.
502 kcal / porție
Vegan
Ingrediente
pentru 4 Porții (1 fel de mâncare)
Pentru salată:
800 g cartofi noi mici
1 lingură sare cu ierburi dmBio
200 g roșii uscate moi dmBio
180 g amestec de măsline cu ierburi dmBio
100 g ceapă verde
Pentru dressingul pesto:
50 ml lapte de soia dmBio
3 linguri oțet de mere dmBio
3 linguri ulei de rapiță dmBio
40 g Pesto Basilico dmBio, cu semințe de pin
Sare
Piper proaspăt măcinat
Pentru frigăruia de cârnați:
Cârnați de seitan pentru prăjit dmBio, tip Chorizo
2 linguri ulei de măsline extravirgin dmBio, 750 ml
1 lingură suc de lămâie dmBio
½ linguriță zahăr brut din trestie dmBio
Preparare
Pentru salată
Preparați cartofii
Spălați bine cartofii, tăiați-i pe jumătate și fierbeți-i cu sare cu ierburi pentru aproximativ 15 minute. Apoi scurgeți-i și lăsați-i să se răcească.
Adăugați legumele
Tăiați roșiile fâșii. Scurgeți măslinele într-o sită. Curățați, spălați și tăiați ceapa verde în rondele.
Preparați dressingul
Amestecați ingredientele pentru dressing și asezonați totul cu sare și piper.
Pentru frigăruia de cârnați
Creați frigăruia de cârnați
Tăiați cârnatul de seitan în bucăți. Amestecați uleiul de măsline, sucul de lămâie și zahărul brut din trestie și ungeți bucățile de cârnat de seitan cu acest amestec. Lăsați la marinat pentru aproximativ 10 minute și apoi înfigeți-le pe frigărui.
Prăjiți
Prăjiți frigăruile de cârnați în tigaie pentru aproximativ 4 minute.
Finalizați
Puneți cartofii cu roșiile, măslinele și ceapa verde într-un bol, turnați peste ei dressingul pesto și serviți-i împreună cu frigăruile de cârnați.