Supă de dovleac cu chipsuri din năut

dm drogerie markt
18.12.2025

Gata în 80 min.
Timp de preparare: 50 min.
•
Timp de gătire/coacere: 30 min.
771 kcal / porție
Vegan
•
Supă
•
Rețete de sezon
Ingrediente
pentru 4 Porții (1 oală)
Pentru chipsuri din năut
400 g năut
2 linguri suc proaspăt de lămâie dmBio
100 g topping pentru paste dmBio, vegan
2 linguri semințe de dovleac dmBio
3 linguri amidon alimentar dmBio, amidon pur de porumb
1 lingură sare cu ierburi dmBio, fără iod
Pentru supa de dovleac
800 g dovleac Hokkaido
5 morcovi
50 g fructe uscate dmBio
1 ceapă
2 căței de usturoi
4 linguri ulei de floarea-soarelui pentru prăjit dmBio
150 ml suc de portocale
600 ml supă de legume dmBio
Sare cu ierburi dmBio, fără iod
Piper negru dmBio
Curry blând
Boia de ardei dulce dmBio
400 ml smântână vegetală din soia dmBio Cuisine
3 linguri semințe de dovleac dmBio
Preparare
Pentru chipsurilor
Pregătirea
Preîncălziți cuptorul la 180 °C cu ventilație. Scurgeți năutul într-o sită și clătiți-l cu apă. Amestecați-l cu sucul de lămâie, topping-ul pentru paste, semințele de dovleac, amidonul și sarea cu ierburi și procesați-l cu un tocător universal până obțineți o pastă.
Coacerea crackersilor
Întindeți pasta pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și coaceți-o în cuptor, pe raftul din mijloc, pentru aproximativ 10 minute. Apoi, rupeți-o în bucăți.
Pentru supă
Pregătirea legumelor
Spălați, curățați și tăiați dovleacul în bucăți. Spălați, curățați și tăiați morcovii în bucăți. Tăiați ghimbirul confiat în bucățele mici. Curățați și tocați ceapa și usturoiul.
Prepararea supei
Încălziți 2 linguri de ulei pentru prăjit într-o oală mare. Căliți ceapa și usturoiul. Adăugați dovleacul, morcovii și ghimbirul și prăjiți-le. Stingeți cu suc de portocale și supă de legume. Condimentați cu sare cu ierburi, piper, curry și boia de ardei. Aduceți la fierbere, reduceți focul, încorporați smântâna vegetală și lăsați totul să fiarbă la foc mic, acoperit, timp de aproximativ 30 de minute.
Servirea
Pasați supa și serviți-o cu crackersii și puțin cimbru proaspăt.