Navigare principalăNavigare printre categoriiConținut principal

Wrap vegan cu linte asiatică

dm drogerie markt

09.12.2024

Gata în 45 min.

Vegan

Fingerfood

Fel principal

Asiatic

Ingrediente

pentru 3 Porții (3 gefüllte Wraps)

Pentru rulourile cu linte

  • 100 g linte roșie/galbenă uscată dmBio

  • 150 ml apă, mai multă după cum este necesar

  • dmBio sare de plante, piper negru proaspăt măcinat

  • 2 linguri de ulei de rapiță dmBio

  • Condimente după gust

Pentru umplutură

  • 3 rulouri de linte

  • 200 g tofu dmBio

  • 2-3 linguri de amidon de porumb dmBio

  • 1 lingură dmBio ulei de rapiță

  • 2 linguri de sos dulce-acrișor dmBio

  • 2 morcovi colorați, galbeni sau portocalii

  • 1 portocală bio netratată, coajă și suc

  • Sare și piper negru proaspăt măcinat

  • 1 linguriță dmBio condimento bianco

  • 5 linguri dmBio alternativă de brânză cremă de caju

  • 1-2 lingurițe wasabi

  • 1 pachet de creț proaspăt de grădină

  • 1 lingură de alune prăjite dmBio, nesărate

Preparare

Pentru rulourile cu linte

  1. Primul pas

    Pentru a face rulourile, puneți lintea într-un castron și acoperiți-o complet cu apă. Se lasă să se odihnească peste noapte (cel puțin 6 ore).

  2. Pasul

    Scurgeți apa și clătiți lintea înmuiată. Se pun apoi într-un blender cu apa și se pasează până când rămân cât mai puține bucăți de linte. Se condimentează cu sare și piper și se pasează din nou până când amestecul are consistența unui aluat de clătite, adăugând apă dacă este necesar.

  3. Pasul

    Se încinge puțin ulei într-o tigaie și se prăjește aluatul de linte în loturi pentru a face 3 rulouri.

Pentru umplutură

  1. Pasul

    Pentru umplutură, folosiți un decojitor lat pentru a tăia morcovii pe lungime în fâșii subțiri, dar late și puneți-le într-un castron.

  2. Pasul

    Se adaugă sucul de portocale, coaja, uleiul de rapiță și condimento bianco și se condimentează cu sare și piper. Se masează marinada cu mâinile în morcovii tăiați felii.

  3. Pasul

    Se usucă complet tofu cu hârtie de bucătărie și se presează ușor. Se taie în cuburi de dimensiuni egale, se pune într-un recipient cu amidon și se stropește cu 1 lingură de apă. Acoperiți cu un capac și agitați energic. Se îndepărtează excesul de amidon.

  4. Pasul

    Se încinge o tigaie la foc mare pe aragaz și se adaugă 2 linguri de ulei. Prăjiți tofu până devine crocant pe toate părțile.

  5. Pasul

    Se adaugă apoi sosul dulce-acrișor în tigaie și se fierbe împreună cu tofu timp de 2-3 minute, agitând tigaia. Tofu nu trebuie să plutească în sos, ci doar să fie ușor acoperit.

  6. Pasul

    Se amestecă crema de caju cu wasabi, se întinde un strat subțire pe o folie de linte călduță așezată pe hârtie de copt și se acoperă cu morcovii marinați, tofu, creson proaspăt și alune prăjite.

  7. Pasul

    Acum, cu ajutorul hârtiei de copt, formați wrap-ul strâns într-o rolă din partea lungă. Hârtia de copt trebuie să cuprindă bine învelișul rulat. Ca și cum ai împacheta un dulce. Răciți bine wrap-ul și apoi serviți-l sau tăiați porții de probă și înfigeți-le cu o scobitoare.