Muștar, ketchup și altele
Muștar, ketchup și alte produse de calitate ecologică
Este greu de imaginat un frigider fără muștar, ketchup și alte sosuri, iar multe rețete pot fi completate cu aceste sosuri aromate. La dm veți găsi muștar, ketchup și alte sosuri realizate din ingrediente organice de calitate.
Tot ce trebuie să știți despre muștar
Muștarul produs în mod tradițional este alcătuit din semințe de muștar, apă, oțet, sare, zahăr și condimente. Se pot folosi semințe de muștar albe sau galbene, brune și negre. Regula este: cu cât semințele sunt mai închise la culoare, cu atât sunt mai picante. Așadar, nu tot muștarul este la fel - se face o distincție între:
- Muștar dulce
- Muștar mediu picant
- Muștar picant
- Muștar Dijon
- Muștar Bordeaux
Muștarul conține substanțe nutritive importante, cum ar fi vitamina B1 și B3, vitamina E, calciu, magneziu, seleniu și fier. Astfel, acesta susține un sistem nervos sănătos, poate reduce nivelul colesterolului și are un efect pozitiv asupra inimii, oaselor și mușchilor.
Muștarul ca un produs universal în bucătărie
Muștarul poate fi folosit pentru a condimenta aproape orice rețetă. Este cel mai potrivit pentru:
- Dressinguri: Fie că este vorba de dressinguri acrișoare, condimentate sau cu fructe, muștarul este întotdeauna potrivit.
- Marinadă: Muștarul este un indispensabil pentru grătare. Acesta pune în valoare fripturile, peștele și legumele, dar și tofu și înlocuitorii de carne.
- Sosuri: Cu muștar se pot prepara sosuri delicioase și consistente.
- Dip-uri și chutney: Fie ca sos pentru chipsuri sau amestecat cu miere pentru deserturi, muștarul poate fi folosit pentru a crea numeroase combinații.
Totul despre Ketchup
Din cauza conținutului său adesea ridicat de zahăr, ketchup-ul este disprețuit de mulți astăzi. Cu toate acestea, în ciuda conținutului de zahăr, ketchup-ul de roșii conține mult mai multe ingrediente sănătoase decât ar sugera reputația sa pătată. Acesta conține licopenul, substanță vegetală secundară, despre care se spune că are proprietăți antioxidante. Prin gătirea roșiilor în prepararea ketchup-ului, acesta poate fi apoi mai bine absorbit de organism. Roșiile coapte sunt deosebit de bogate în colorant roșu natural. Ketchupul de roșii de la dmBio este alcătuit din 70% roșii italiene coapte la soare, ceea ce îi conferă un nivel deosebit de ridicat de licopen și un gust aromat fin. În plus, ketchup-ul conține multă vitamina B1.
Ketchupul este adesea combinat cu mâncăruri foarte bogate în calorii. Dar nu trebuie să fie întotdeauna cartofi prăjiți sau cârnăciori cu ketchup, deoarece sosul este un condiment excelent pentru a aromatiza rețetele. De exemplu, ketchupul completează sosurile de roșii sau bolognese și dă supelor un gust dulce-fructat. Dressingurile pentru salatele de roșii sau de paste, primesc un strop de savoare în plus cu ketchup.
Rafinați-vă mâncărurile cu muștar, ketchup și alte produse din agricultura ecologică. Comandați acum din magazinul online dm și primiți produsele în mod convenabil la domiciliu.