Rețetă dmBio: Preparați-vă propriul baton de muesli
de la Eva Fischer
14.08.2023

Ingrediente
Baton de muesli
100 g merișoare îndulcite dmBio
50 g dmBio stafide
100 g de chipsuri de nucă de cocos dmBio
7 linguri de miere de flori dmBio
100 g dmBio fulgi de mei - ați putea, de asemenea, să înlocuiți aceste două ingrediente cu 200 g de muesli cu miere și nuci de la dmBio
100 g dmBio fulgi de ovăz
100 g dmBio Amaranth pufos
aprox. 70 g dmBio ulei de nucă de cocos
aprox. 100 g dmBio migdale, tocate mărunt
aprox. 80-100 g dmBio semințe de floarea-soarelui
suc de ½ lămâie
1 banană
1 măr acru
2 lingurițe de sare
Preparare
Baton de muesli
Preîncălziți cuptorul cu ventilație la 180°C (200°C căldură superioară/inferioară).
Decojiți banana și zdrobiți-o cu o furculiță, apoi radeți fin mărul.
Cântăriți toate ingredientele și puneți-le într-un castron mare și amestecați-le bine (sau folosiți un robot de bucătărie).
Cu ajutorul mâinilor, întindeți uniform amestecul de batoane de muesli pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și apăsați bine.
Puneți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de aproximativ 15-20 de minute.
Scoateți din cuptor pentru scurt timp, tăiați în batoane egale și mai coaceți încă 5-10 minute, dacă este necesar, până când batoanele sunt crocante.
Eva Fischer de la foodtastic.at
Blogul Evei, de pe foodtastic.at, este unul dintre cele mai cunoscute bloguri culinare din Austria. Rețetele ei fără gluten sunt pline de energie și plăcere. Cu multă creativitate și pricepere, ea creează adevărate explozii de gust din alimente atent selecționate. Mai multe rețete pot fi găsite, de asemenea, în cărțile ei de bucate.
"Nutriția nu înseamnă doar a mânca și a bea. Pentru mine înseamnă cel mai frumos lucru esențial. Mă inspiră, mă hrănește, mă încălzește și mă aduce mai aproape de cei dragi. Pentru că ce este mai popular decât mâncarea?"
Produse care se potrivesc cu articolul
Capătul listei