Wrap mediteranean de casă
dm drogerie markt
21.04.2023
Ingrediente
Pentru aluatul de wrap
350 g de făină dmBio
170 ml apă
60 ml ulei neutru (ulei de prăjit) dmBio
1 linguriță de praf de copt dmBio
½ linguriță de sare
Pentru umplutură
2 borcane de pastă de tartine Toscana dmBio
1 borcan de roșii uscate la soare
100 g de feta (vegană)
125 g de rucola proaspătă
180 g de quinoa
500 ml de apă
1 linguriță de sare
12 roșii cocktail
1 cană de germeni sau creson proaspăt
Preparare
Puneți apa, sarea și quinoa într-o cratiță, aduceți la fierbere, reduceți focul la mediu și fierbeți totul, acoperit cu un capac, timp de aproximativ 10-15 minute, până când se înmoaie quinoa. Luați cratița de pe aragaz și lăsați quinoa să se răcească.
Pentru wrap-uri, amestecați făina, sarea și praful de copt într-un bol. Adăugați acum apa și uleiul și amestecați cu o furculiță. Apoi, goliți aluatul pe suprafața de lucru și frământați cu mâinile timp de 5 minute, până când se omogenizează.
Acum acoperiți aluatul cu folie alimentară și puneți-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute (sau până la 24 de ore).
Acum împărțiți aluatul în șase părți egale și formați bile cu mâinile. Lucrați câte o bilă pe rând. Între timp, acoperiți bilele de aluat rămase cu folie de plastic pentru a nu se usca.
Acum încălziți o tigaie antiaderentă. Întindeți o bilă de aluat la o grosime de 1,5 mm. Prăjiți în tigaia uscată timp de 45-60 de secunde pe fiecare parte, până când apar pete maronii deschise. ATENȚIE: nu prăjiți wrap-urile prea mult timp, altfel vor deveni prea uscate și ulterior fragile.
Scoateți wraps-urile gata prăjite din tigaie și înfășurați-le imediat într-un prosop de bucătărie curat și umed. Repetați procesul până când toate wrap-urile au fost prăjite.
În continuare, spălați rucola pentru umplutură. Spălați și tăiați în patru roșiile în același mod. Fărâmițați feta în bucăți mici. Întindeți puțină cremă Toscana pe wrap-uri, umpleți-le cu quinoa, rucola, feta, 2-3 roșii uscate, roșii proaspete și creson proaspăt, împăturiți wraps-urile în partea de jos, la final rulați-le și savurați-le.
Sfaturile noastre:
Wrap-urile umplute sunt ideale pentru a le lua cu dvs. pe drum. Pur și simplu înfășurați-le într-o folie reutilizabilă sau puneți-le într-o cutie cu capac.
Wrap-urile de tortilla neumplute pot fi păstrate timp de până la două zile. Pur și simplu înfășurați-le în folie alimentară și puneți-le în frigider.









