Legume vegane umplute cu grâu

dm drogerie markt
09.12.2024

Gata în 90 min.
Timp de preparare: 30 min.
•
Timp de gătire/coacere: 60 min.
Vegan
•
Fel principal
Ingrediente
pentru legumele vegane umplute
200 g grâu dmBio
2 vinete sau 2 dovlecei sau 2 roșii mari
1 ceapă
1 cățel de usturoi
4 linguri de ulei de măsline extravirgin dmBio
1 lingură dmBio miere de flori sau sirop de agave
1 lingură dmBio oțet balsamic
2 conserve de roșii, tocate natural
2 cepe de primăvară
sare
piper
2 mâini de rucola proaspătă
40 g topping vegan pentru paste
Preparare
legumelor vegane umplute vegane
Primul pas
Clătiți grâul cu apă într-o sită fină înainte de a-l găti. Grâul trebuie să fie înmuiat peste noapte înainte de gătire. Timpul de gătire este apoi în jur de 30 până la 40 de minute.
Pasul
Preîncălziți cuptorul la 175°C ventilator (195°C căldură superioară/inferioară). Spălați vinetele (sau dovleceii sau roșiile) și tăiați-le în jumătate pe lungime, răzuiți pulpa cu o lingură.
Pasul
Se curăță și se toacă mărunt ceapa și usturoiul. Se încing 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie și se rumenesc ceapa și usturoiul.
Pasul
Se adaugă grâul înmuiat și se rumenește aprox. 1 minut. Se stropește cu miere, se lasă să se caramelizeze ușor și se degresează cu oțet balsamic.
Pasul
Acum adăugați roșiile conservate și fierbeți la foc mediu timp de aproximativ 30-40 de minute. Continuați să adăugați un strop de apă.
Pasul
Se spală ceapa de primăvară, se taie în două pe lungime și se taie în jumătăți de inele fine. Condimentați sosul de roșii cu sare și piper.
Pasul
Așezați vinetele (dovleceii sau roșiile) pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și ungeți-le cu 2 linguri de ulei de măsline. Se umplu cu amestecul de grâu și roșii.
Pasul
Introduceți vinetele (dovleceii sau roșiile) în cuptorul preîncălzit și coaceți-le timp de aproximativ 30 de minute.
Pasul
Se scot vinetele (dovleceii sau roșiile) din cuptor și se servesc garnisite cu rucola și toppingul de paste. Se condimentează cu sare și piper după gust.