Curry vegan de pui
dm drogerie markt
18.12.2025
Gata în 95 min.
Timp de preparare: 60 min.
•
Timp de gătire/coacere: 35 min.
380 kcal / porție
Vegan
•
Vegetarian
•
Fel principal
•
Asiatic
Ingrediente
pentru 4 Porții (1 fel de mâncare)
Pentru tofu:
400 g tofu afumat dmBio
20 ml sos de soia Shoyu dmBio
1 linguriță Garam Masala
1 lingură ulei de susan dmBio
150 g amidon alimentar dmBio
Pentru curry:
2 cepe
10 g cuburi de ghimbir confiat
2 căței de usturoi
3 linguri ulei de floarea-soarelui pentru prăjit dmBio
1/4 linguriță coriandru pudră
3 linguri pastă de tomate dmBio
1 conservă roșii întregi decojite
2 linguri Garam Masala
1 lingură zahăr brut din trestie dmBio
200 ml smântână de soia pentru gătit
Preparare
Prepararea tofu-ului
Pasul
Congelați tofu-ul peste noapte.
Pasul
În continuare, decongelați-l presat, astfel încât lichidul să se poată scurge. Apoi tăiați-l cuburi.
Pasul
Amestecați sosul de soia și Garam Masala și marinați cuburile de tofu în acest amestec pentru aproximativ 1 oră.
Prepararea curry-ului
Pasul
Curățați ceapa și tăiați-o cuburi. Tocați mărunt ghimbirul, curățați și tocați mărunt și usturoiul.
Pasul
Încingeți uleiul și căliți în el ceapa împreună cu usturoiul și ghimbirul.
Pasul
Adăugați coriandrul împreună cu pasta de tomate în tigaie și prăjiți-le la foc mediu pentru aproximativ 3 minute.
Pasul
Adăugați roșiile decojite, pudra de Garam Masala și zahărul și lăsați să fiarbă la foc mic, cu capac, pentru aproximativ 15 minute.
Pasul
Treceți cuburile de tofu prin amidon.
Pasul
Încingeți uleiul de susan într-o tigaie și prăjiți cuburile de tofu în el.
Pasul
Serviți totul împreună.