Tikka-Masala vegan cu seitan
dm drogerie markt
18.12.2025
Gata în 50 min.
Timp de preparare: 10 min.
•
Timp de gătire/coacere: 40 min.
698 kcal / porție
Bowl
•
Vegan
•
Vegetarian
•
Indian
Ingrediente
pentru 4 Porții (1 fel de mâncare)
Pentru garnitură
250 g orez jasmine alb dmBio
Sare
Pentru curry
Cârnați vegani dmBio
1 lingură Garam Masala
1 lingură dmBio Spicy Chili
2 căței de usturoi
3 cm ghimbir
4 linguri dmBio ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
2 linguri dmBio pastă de roșii
1 conservă dmBio bucăți de roșii, 400 g
200 ml dmBio lapte de cocos
1 lingură dmBio sare cu ierburi
1 linguriță dmBio turmeric măcinat
1 lingură suc de lămâie
Preparare
Pentru orezul jasmine
Fierbeți orezul
Pregătiți orezul jasmine conform indicațiilor de pe ambalaj în apă ușor sărată.
Pentru curry
Pregătiți ingredientele
Tăiați cârnații în bucăți și amestecați cu Garam Masala și Spicy Chili. Curățați și tăiați usturoiul felii. Curățați și tocați mărunt ghimbirul.
Prăjiți
Încălziți uleiul de floarea-soarelui și prăjiți cârnații în el. Adăugați și prăjiți usturoiul și ghimbirul. Apoi adăugați pasta de roșii și rumeniți scurt. Turnați roșiile și laptele de cocos și lăsați să fiarbă la foc mic aproximativ 10 minute.
Condimentați
Asezonați cu sare cu ierburi, turmeric și suc de lămâie.
Aranjați
Serviți Tikka Masala împreună cu orezul.