„Pregătirea meselor vegane”: ghid
O bună pregătire este totul: „Vegan meal prepping” economisește timp, este ușor pentru portofel, durabil și perfect pentru o dietă mai conștientă. Aveți nevoie doar de puțină atenție atunci când vă planificați cumpărăturile, de suficiente recipiente de depozitare și de spațiu în frigider și congelator. Aflați cum funcționează „prepararea mesei vegane” aici.

dm drogerie markt
Durata lecturii 7 min.
•
10.12.2024

„Prepătirea mesei vegane”: explicarea termenilor
„Meal prepping” este prescurtarea de la «meal preparation » și înseamnă pur și simplu «pre-gătire», în acest caz a meselor vegane. „Prepararea meselor - vegane, vegetariene sau convenționale - este o tendință în rândul persoanelor cu un stil de viață ocupat. Dacă nu există suficient timp pentru a găti mese proaspete în fiecare zi, mâncărurile pre-preparate sunt ideale. O cantitate mare este pregătită o singură dată și împărțită în porții. "Vegan meal prep ” cu rețete fără produse de origine animală este o alternativă bună la stresul din bucătărie sau la mâncarea gata preparată.
Avantajele pregătirii mesei vegane
„Renașterea gătitului în avans” are o serie întreagă de avantaje.
- Factorul de economisire: întrucât cumpărăturile spontane se pot acumula atunci când vă este foarte foame, prepararea de mese vegane este mai ușoară pentru portofel. Produsele de sezon sunt de obicei necostisitoare și puteți profita la maximum de ofertele speciale.
- Încetinirea: Investiți puțin mai mult timp o dată pentru planificare, cumpărături și gătit și apoi aveți mai mult timp pentru dumneavoastră. Gata cu cumpărăturile zilnice și cu așteptarea la casă și în oala de gătit datorită pregătirii. Bonus: Nu trebuie să spălați vasele la fel de des.
- Mai puține deșeuri: Utilizarea recipientelor reutilizabile cu „vegan meal prep” reduce deșeurile de ambalaje comparativ cu mâncărurile gata preparate și există mai puține resturi de mâncare.
- Control total: Dvs. decideți ce ingrediente intră în compoziția mesei și cât de mari sunt porțiile. Acest lucru promovează o dietă conștientă și echilibrată. Nu există alergeni ascunși, conservanți, calorii sau chiar ingrediente animale neobservate.
- Vegan și pur: Mâncărurile vegane (și variate) nu sunt întotdeauna disponibile în restaurante sau cantine. Sunteți în siguranță cu propria dvs. mâncare pentru pauza de prânz.
Capătul listei
Pregătirea vegană: La ce să vă uitați?
Dacă vă gătiți în avans mâncărurile vegane preferate, aveți nevoie de un plan de aprovizionare pentru început. Ce doriți să pregătiți? Pentru câte mese și pentru câte persoane ar trebui să fie suficient? Cât spațiu aveți în frigider? Întocmiți lista de cumpărături în consecință. De asemenea, ar trebui să luați în considerare următoarele detalii atunci când pregătiți mesele vegane:
- Recipiente: Pentru a depozita și transporta mesele pregătite, aveți nevoie de recipiente etanșe, rezistente la scurgeri. Cutiile pentru alimente proaspete sau borcanele cu capac filetat sunt practice și sustenabile. Dacă este necesar, asigurați-vă că sunt rezistente la microunde. Recipientele din oțel inoxidabil de înaltă calitate sau cele cu „compartimente” separate sunt elegante atunci când călătoriți. Acest lucru previne transformarea alimentelor într-o „tocăniță” în timpul transportului.
- Spațiul de depozitare: Există suficient spațiu de depozitare în compartimentul frigider sau congelator? „Vegan meal prep” necesită ca alimentele perisabile să fie refrigerate până la consum.
- Igiena bucătăriei: Acordați atenție curățeniei meticuloase în timpul preparării și închideți alimentele cât mai ermetic posibil. Sfat: Dacă clătiți recipientele cu apă fierbinte cu puțin timp înainte de a le umple, riscul ca germenii să pătrundă în alimente este redus.
Elemente de bază pentru pregătirea mesei vegane
Ar trebui să aveți întotdeauna în cămară câteva articole de bază pentru prepararea meselor vegane . Cu aceste produse de bază, puteți, de asemenea, să improvizați și să pregătiți mese dacă nu puteți ajunge la magazine sau dacă trebuie să gătiți înainte pe neașteptate.
- Lapte vegetal șialternative la lapte
- Leguminoase în borcane, conservă sau sub formă uscată
- Cereale și pseudocereale (orez, spelta, mei, fulgi de ovăz, quinoa etc.) și paste făinoase integrale
- Fulgi de drojdie
- Uleiuri vegetale de calitate superioară șioțet
Capătul listei
„Prepătirea mesei vegane”: trucuri de gătit
Desigur, nu trebuie să mâncați același lucru zile în șir cu pregătirea meselor vegane. Dacă urmați câteva reguli de bază și depozitați separat cereale, legume, sosuri și garnituri precum falafel sau chiftele, puteți combina apoi mai multe feluri de mâncare.
- Pregătiți neutru: Pregătiți separat leguminoasele sau produsele din cereale integrale și nu le precoaceți. De exemplu, puteți pregăti orezul pentru mai multe zile și adăugați zilnic condimente sau sosuri în funcție de necesități.
- Punct de gătire: Pregătiți legumele „al dente”. Dacă sunt deja „prea gătite”, acestea pot deveni moi atunci când sunt reîncălzite.
- Acordați atenție macronutrienților: Combinați proteinele, grăsimile și carbohidrații chiar și cu mesele preparate. Puteți prepara mese complete per recipient sau combina ingredientele individuale după cum doriți.
- Lichidele ultimele: Transportați și depozitați dressingurile și sosurile separat de alimente și adăugați-le doar la masă.
- Mic dejun peste noapte:Fulgii de ovăz sau decereale
Conservant: Componentele oxidante ale fructelor sau legumelor, cum ar fi avocado sau mărul, vor rămâne proaspete mai mult timp dacă le înmuiați în apă cu sare sau lămâie timp de câteva minute.
Capătul listei
„Pregătirea mesei vegane”: Mâncăruri
Ce feluri de mâncare sunt deosebit de potrivite pentru pregătirea mesei vegane depinde de cât timp le puteți păstra și răci. Dacă aveți la dispoziție doar frigiderul, trebuie să măsurați cantitățile astfel încât să le puteți consuma rapid. Dacă aveți un congelator mare, ați putea găti pentru săptămâni în avans. Cu toate acestea, nu toate alimentele sunt potrivite pentru congelare, cum ar fi salatele sau legumele crude cu un conținut ridicat de apă. Vă place să pregătiți mese vegane? Iată câteva rețete:
Micul dejun
Capătul listei
„În loc de carne”
Feluri principale
Sperăm să vă placă să gătiți și să „pregătiți vegan”!
ÎNTREBĂRI FRECVENTE
Sunt unele alimente nepotrivite pentru pre-gătire?
Sunt unele alimente nepotrivite pentru pre-gătire?
Dacă este posibil, legumele precum spanacul fiert, varza, sfecla roșie sau sfecla trebuie consumate imediat și nu reîncălzite. În timpul depozitării, bacteriile ar putea face ca nitratul pe care îl conțin să fie transformat în nitrit toxic.
Cât timp se păstrează „Meal prepping vegan”?
Cât timp se păstrează „Meal prepping vegan”?
Alimentele gătite în recipiente bine închise se păstrează în frigider timp de până la patru zile. Alimentele crude ar trebui consumate în termen de două zile. Alimentele congelate pot fi păstrate timp de câteva luni dacă lanțul frigorific este neîntrerupt.
Capătul listei